Bøker

"Sola - Vår livgivende stjerne" - en faktabok for hele familien.  I Salg nå!!!


Boka inneholder 158 sider fulle av kunnskap med over 230 bilder og illustrasjoner. En CD med masse filmer

og en PPT presentasjon følger med boka.

Andøya Rakettskytefelt har bidratt finansielt til utgivelsen og laget mye orginal grafikk til boka.


Bok er tilgjengelig hos landets bokhandlere og på nett.  For videodisplay til bruk i butikker, se nedenfor. Ta kontakt for mer informasjon eller signerte bøker.       ISBN: 978-82-994583-7-5

Klikk for å se omslaget

Klikk for å bla i boka og se eksempler

Sammendrag:

Midtpunktet i vårt solsystem er en stjerne blant milliarder av stjerner i vår galakse. Denne stjernen, som vi kaller Sola, gir opphav til alt liv på Jorda, driver fotosyntesen i planter og er kilden til all mat og fossilt brennstoff.


For oss mennesker, sett med det blotte øyet, fremstår Sola som en statisk og rolig gul skive på himmelen. Men Sola er en urolig og varierende stjerne og bidrar med mye mer enn bare lys og varme. Den er kilden til det vakre Nordlyset og kan påvirke vårt teknologibaserte samfunn.


Sola er en fin inngangsport til naturvitenskap da den påvirker oss på mange måter og en kobles til andre fagfelt innen naturvitenskap som fysikk, kjemi, biologi og meteorologi for å nevne noen.

Boken inkluderer en CD som inneholder en rekke videoklipp og animasjoner. En PowerPoint presentasjon av boken til bruk i klasserommet er også inkludert og gir

utfyllende informasjon.


SE UTDRAG AV PRESENTASJONEN HER

Klikk for å se CD-omslag

Mediedekning og omtale:

Boka presentert på TV2 God Morgen Norge  (22/2 2010)http://www.tv2.no/gmn/den-spektakulaere-sola-vaar-3140601.htmlhttp://www.tv2.no/gmn/den-spektakulaere-sola-vaar-3140601.htmlshapeimage_5_link_0

Klikk på bildene for å se innslaget

Om Astroshow i Arendal 8/9-09 (Agderposten 9/9-09)

Bokanmeldelse i Agderposten 13/6-09

Annen mediedekning:

Dagbladet

AftenAften

Boka presentert på TV2 God Morgen Norge  (19/5 2009)

Klikk for å lese hele omtalen (PDF)

Klikk for større versjon av omslaget

Boken har fått flott omtale i bladet Astronomi "Teksten er kort og konsis, bildeutvalget utmerket og temavalget bredt som en låvedør. Helheten sitter som et skudd.....Her er mye lekkert....når resultatet er så vakkert som dette og så velskrevet......"

"Den store boken om astronomi", av Eirik Newth og Pål Brekke i forbindelse med Astronomiåret 2009. Kan kjøpes i alle bokhandlere og på nett.


Siste: Er utvalgt av Kulturrådet for innkjøp til alle landets folkebibliotek.


Omtale hos Gyldendal

Omtale hos Boklubben (den var månedens bok i Boklubbens Barn)

Omtale hos Naturfag.no

NRK Nitimen 26 februar 2010 (ca 5 minutter inn i sendingen)

Barnetimen 9 mars 2010

NRK Kveldsmat (med Slaatsveen og Gokstad) 10 mars kl 22.05

NAROM  Nyheter: Ressurs for klasserommet

FOR BOKHANDLERE: En videopresentasjon om universet, sola og innholdet i boka er tilgjengelig og kan spilles av på en PC i butikker. Bildet viser et slikt oppsett ved Tanum CC-Vest i Oslo og vil få kunder til å stoppe opp.

Se filmen her (lav oppløsning)http://www.solarmax.no/Demo_files/bok_trailer3.movhttp://www.solarmax.no/Demo_files/bok-presentasjon_display_small3.movshapeimage_6_link_0

Pål Brekke presenterer sol-boka for lærere. NAROM.

Bok-display med dataskjerm hos Tanum CC Vest

Trond Erik Hillestad i bladet Astronomi 3/10:


"EN SOL FOR ALLE ALDRE - Førsteinntrykket er imponerende.....En griselekker presentasjon med kortfattede tekster..... Bildematerialet er utmerket og  det er tydelig å se at Brekke også har gjort en stor innsats for å få tak i bilder vi ikke lett finner i hverdagen.